onsdag 24 mars 2010

för nyfikna:

igår bjöds på poletabiffar med tomatsås, tillsammans med fetaost, turkisk yoghurt och oliver. recepten är följande,

polentabiffar:
-1 lök (finhackad)
-2 grovrivna morötter
-1 paprika
-en näve hackade jalapeños
- 5 dl polenta
-10 dl grönskaksbuljong

stek löken, morötterna och paprikan en stund, blanda sedan i polentan och jalapeñosarna. koka i grönsakbuljong till polentan har bra konsistens (kanske 20-25 min). klicka ut på en form med bakplåtspapper och swooosch in högt upp i ugnen på 225 grader i tills biffarna har fått färg.

tomatsås (busenkel):
1 hackad lök
1 vitlöksklyfta
tomatpuré på måfå
2x500 g krossade tomater
salt
peppar
kanel
(basilika)

fräs löken. ned med tomatkrosset och purén. koka 15 min. krydda av. koka 5 min. servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar