tisdag 9 mars 2010

Tomatsoppa

På begäran av Anna och Jenny presenterar jag här receptet till en smakande tomatsoppa jag serverat på matlaget en gång:

2 gula lökar
3 burkar krossade tomater
1,5 dl vitt vin
3 dl vatten
2,5 tärningar grönsaksbuljong
vitlök
3 msk socker
1 lagerblad
2,5 dl havregrädde
olivolja
fryst timjan
fryst basilika
svartpeppar

Hacka och fräs all lök, lägg i kryddorna och låt de fräsa med. Häll i vin, tomatkross, vatten, buljongtärningar, socker och lagerbladet. Låt koka i lungt i 20-30 min, fiska upp lagerbladet och mixa sedan soppan slät. Tillsätt grädden och låt soppan koka på plattan igen i 5-10 minuter. Peppra på lite svartpeppar och servera!


1 kommentar:

  1. åh! var det den vi åt på matlaget före teatern? den var ju supergod, tack för receptet!

    SvaraRadera